Etapa finala a Dementor Motocross Cup


 

Sambata, 27 octombrie, a avut loc etapa finala a Dementor Motocross Cup in comuna Prundu, judetul Giurgiu. Si stiti cum a fost? Superb!

Competitia

Chiar daca dimineata era liniste si pustiu, pana la pranz s-au strans puzderie de oameni. Concurenti, sustinatori, sateni…toti stateau pe aceeasi campie uscata, asteptand sa inceapa competitia. Mai pe la 10-11, fiecare mecanic sau parinte surubarea constiincios la motocicleta de concurs. Putin mai tarziu, concurentii intrau in cate-o rulota si ieseau imbracati cu straturi intregi de echipament (absolut necesar, in cazul asta). In tot acest timp, satenii se relaxau la un mic si-o bere, pe partea opusa a campiei.

Au urmat antrenamentele si…startul! Motocrosistii au putut participa la categoria de 50 cmc si 65 cmc (copiii), 85 cmc (adolescentii), MX2 (100-125 cmc in 2T si 175-250 cmc in 4T), MX1 (175-250 cmc in 2T si 250-450 cmc in 4T), MX Amatori si MX Veterani. Cu ochiul liber se puteau observa diferente de pilotaj in functie de varsta. Daca adultii erau ceva mai prudenti, copiii se aruncau in competite cu trup si suflet. Totusi, cel mai mult spectacol l-a facut Zarzarica.  A luat cel mai mare avans fata de ceilalti, facea salturi de cativa metri…a fost o incantare pentru spectatori sa-l vada. Oamenilor de prin partea locului le-a placut atat de mult cursa incat, la un moment dat, un grup de fete au stat inaintea unei curbe si le-au facut galerie tuturor concurentilor ce treceau pe acolo.

Premierea

La o asemenea cursa, nu putea fi o premiere plictisitoare. Marius Popovici, primul campion care s-a urcat pe podium, a desfacut sampania si a inceput sa se stropeasca in joaca cu ceilalti doi castigatori. Exemplul a fost urmat de aproape toti campionii care au urmat. Distractia a continuat cu o premiere in functie de clasamentul general, la Motel Prundu. Cu aceasta ocazie, au fost oferite doua motociclete lui Marius Popovici si Szfarli Hunor, castigatorii claselor 50, respectiv 65 cmc in clasamentul general. Concomitent, s-a mai sarbatorit ziua Sarei si a lui Zoltan, doi mici participanti al Dementor Motocross Cup.

Fetele
Bineinteles, ca la orice competitie, au fost si fete care au participat. In cazul de fata, Aida Cojanu, la doar cei 8 anisori, a castigat locul 6, calare pe un KTM SX 50. Iasmina Stan a participat cu un KTM SX 65. Dintre campioanele de peste 18 ani, a fost prezenta Sorina Sandu, dar fara nicio intentie de a participa.

Ma bucur ca am fost la Prundu pentru ca, dincolo de spectacol, am aflat multe lucruri esentiale despre sporturile moto, dar pe care eu nu le stiam. Dar despre asta intr-un articol viitor.

Semnat,

semnatura

PS: Clasamentul il puteti gasi aici.
Sursa foto

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s