Cum sa-ti „intineresti” motocicleta


Motocicleta ta pare veche si cam rablagita? Orice i-ai face, nu mai are stralucirea de la inceput? Sau poate vrei s-o vinzi si trebuie sa arate bine… in orice caz, o poti face sa arate ca in prima zi destul de simplu, doar ca trebuie timp.

1.  Fa-i reglajele necesare: unge lantul, intinde-l, inlocuieste ce-i de inlocuit… Ai prins ideea: au prioritate toate operatiunile legate de mecanica.

2. Spal-o, dar nu toata odata, ci pe bucatele. Intai aripa fata (de exemplu), apoi sterge-o cu o carpa uscata. Apoi coarnele si tot asa. Ideea e sa nu ramana urme de apa pe ea.

3. Jos cu rugina! Pe suprafetele ruginite, oricat ar fi ele de mici, foloseste…evident, solutie de curatat rugina. Inainte s-o cumperi, citeste bine ce scrie pe ea, ca s-ar putea sa lase pete, cel mai probabil pe suprafetele cromate.  Eu am incercat Aluchrom, un soi de polish care cica indeparteaza si rugina. Ce-i drept, e foarte bun la lustruit, dar cand e vorba de rugina, trebuie multa forta si rabdare si o cantitate mare din acea pasta. O indeparteaza, dar nu asa usor pe cat credeam. Cei de la Med Moto Reparatii recomanda alta varianta: intai foloseste spray wd40 si apoi un polish neabraziv. Nu stiu cum este, ca nu am gasit de cumparat sprayul. Teoretic, wd40 se gaseste in orice hypermarket sau benzinarie. Practic, am gasit doar Aluchrom, la Kaufland.

4. Lustruieste-o, daca ai incercat varianta a doua de indepartat rugina. La prima varianta nu mai e nevoie de o lustruire suplimentara.

Succes!

Semnat,

semnatura

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s