Ponturi pentru alegerea unei casti


Cand vine vorba de a alege o casca, te uiti daca ea corespunde tipului de motocicleta pe care o ai sau intentionezi s-o cumperi. Apoi, te uiti la calitate si pret, ca atunci cand cumperi orice alt obiect.

Calitate 

Cel mai important este sa ai parte de o protectie cat mai buna in caz de accident. Exista o modalitate foarte simpla de a afla cat de mult te protejeaza casca: te uiti in partea laterala sau la spate si cauti unde scrie litera „E” urmata de un numar. Cu cat e mai mic numarul, cu atat casca te protejeaza mai bine. Simplu, nu?

Pret

Cu cat e mai scumpa, cu atat o casca ofera mai multe avantaje: viziera care nu se abureste, are viziera fumurie etc. Din punctul meu de vedere, se poate trai si cu ceva mai ieftin pentru ca:

  • nu ma deranjeaza soarele, deci nu am nevoie de viziera fumurie. Daca esti fotosensibila, oricum ai ochelari care se innegresc in functie de cata lumina e.
  • oricat de frig ar fi afara, viziera se abureste doar cand stau pe loc. In cazul asta, o ridic imediat ce ma opresc si o las in jos in mers. O alta varianta e sa merg doar cand e cat de cat cald afara
  • nu e asa greu sa mentin viziera nezgariata. Pur si simplu nu o ating decat cu o carpa, cand o curat.

Totusi, ai grija la urmatoarele aspecte:

  • vajaiala din timpul mersului creste proportional cu viteza. La viteze cat de cat legale nu deranjeaza, dar la viteze mari, prinde bine o casca silentioasa.
  • greutatea sa fie cat mai mica.

Sper sa va fi ajutat sfaturile mele si, pe cele care au (purtat) casti scumpe, le invit sa-si scrie parerea intr-un comentariu.

Semnat,

semnatura

Anunțuri

Un gând despre &8222;Ponturi pentru alegerea unei casti&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s