Cine-i vinovatul?


Haideti sa va povestesc ce accident am vazut azi, undeva pe langa Facultatea de Pompieri (Pantelimon).

Aglomeratie mare in intersectie, un motociclist cu pasagerul sau stateau inghesuiti undeva in dreapta. Nu pot sa-mi dau seama cine avea verde, cine rosu, cine avea prioritate si cine nu. Cert e ca motociclistul abia a plecat de pe loc, un taximetrist i-a taiat fata. Motociclistul a franat, a ramas pe roti, a continuat drumul. Pasagerul, insa, mai nervos din fire, s-a intors la sofer sa-i arate degetul mijlociu. Asa, in mers si de pe sa.

In timpul asta, inainte de a se termina minuscula intersectie, motociclistul a avut ghinionul sa-i mai taie un taximetrist fata. A franat si de data asta, numai ca a cazut pentru ca pasagerul l-a dezechilibrat, dupa parerea mea. Taximetristul a oprit pe linia de tramvai si, foarte mirat, a intrebat „Ce v-am facut,ma baieti? :(”

Din cate am vazut, atat motociclistul cat si pasagerul erau extraordinar de intregi (nu stiu daca aveau 10 la ora cand au cazut), motocicleta parea si ea intreaga. Acum va intreb pe voi: cine era vinovat in accident?

5 gânduri despre &8222;Cine-i vinovatul?&8221;

 1. E cam incerta situatia si confuza, neavand toate datele, dar…. daca motociclistu a plecat pe verdele lui atunci e clar cine e de vina, iar daca motociclistul a fortat trecerea pe o culoare, alta decat cea verde …. atunci a riscat si a pierdut! Nu ai fost suficient de explicita in cazul taximetristului care a taiat fata mobrei! si mie mi s-a intaplat acest lucru de cateva ori. Asteptam pe partea dreapta la stop, se da verde si conservarul de langa mine face brusc dreapta! Peste mine evident! cine era de vina? Cred ca eu pentru ca stateam in drepta lui pe o strada cu doua benzi pe sens, iar el fara sa semnalizeze in nici un fel intentia de schimbare a directiei de mers … a pornit pur si simplu! O fi fost surd! Pentru ca inteleg ca nu intorci capul sa vezi, dar nu cred ca nu auzi o motocicleta care opreste langa tine si ii toarce motorul in drepta ta timp de aprox 2 min! In rest….. ma bucur cand ajung seara acasa si imi zic….”Am mai supravietuit inca o zi pe sosele capitalei!” Sanatate maxima si fericire exagerata!

  Apreciază

 2. @LoL, facultatea de pompieri e o statie de autobuz din Bucuresti (in cazul de fata), dar exista si o cladire cu numele asta.
  @Heinrich Huniady, ai dreptate, asa ca aduc completarile de rigoare:
  1 cel mai probabil motociclistul a plecat pe verdele lui, pentru ca nu venea racheta din spate, ci a stat ceva in dreapta si a casca gura la semafor
  2.ambii taximetristi veneau din sens opus si au facut stanga prin fata lui. Nu stiu daca a semnalizat careva ceva, pentru ca unghiul din care priveam nu imi arata si farurile astora doi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s