Crosetezi?


Nu se mai poate merge cu motocicleta, nu mai au loc intruniri…a ramas mult timp liber. In schimb, a venit frigul, trebuie sa scoti hainele groase de la naftalina sau sa umbli in tot orasul sa cauti altele noi…obositor. Ce-ar fi sa-ti crosetezi tu hainele? Le faci ieftin, exact asa cum vrei, iti ocupi timpul si obtii ceva original. Ba mai mult, sunt sanse mari sa-ti foloseasca la intrunirile unde va fi mai frig.

Ce ai nevoie?

De unde iei ustensilele?

Croseta:
se gaseste in orice mercerie
costa cativa lei
Ata:
mercerie
„Dragonul Rosu”,Bucuresti
merceria.ro

Daca mai stii un alt loc, te invit sa spui.

Doar de o croseta si ceva ata. In cazul de fata, ea se masoara in grame si nu in metri. Astfel, daca esti mai micuta, ti-ar trebui 500 de grame de ata pentru un pulovar (ar veni vreo 5 suluri mai mari; scrie pe eticheta gramajul). Pentru inceput, pana sa iti dai seama cat ai nevoie, te sfatuiesc sa folosesti un tip de ata pe care sa-l poti gasi si a doua oara, in caz ca mai ai nevoie.
Ce sa alegi? Pentru hainele de iarna (pulovere, fulare, caciuli etc), se preteaza acrilul mai gros. Daca vrei ca hainele sa fie si pufoase, alege mohairul. In schimb, daca esti genul care face iarna caruta si vrei ceva pentru la primavara, incearca firul de bumbac.

Cum se croseteaza?

Mai jos ai un tutorial video. Instructiunile propriu-zise incep de la minutul 3. In functie de cat de complex e obiectul pe care vrei sa-l crosetezi, vizualizeaza si lectiile urmatoare. In caz ca nu stii ce sa faci, gasesti aici niste idei.

Unde poti croseta?
Cam oriunde te plictisesti. Fie acasa, fie in timpul cursurilor plictisitoare (te asezi in ultima banca pe randul din mijloc) sau in oricare alt loc unde poti sta jos.

In prezent, lucrez la un pulovar. Tu ce pregatesti pentru la primavara?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s