Probleme cu piciorul, in caz de accident?


Acest articol face parte din campania „MotoLady conduce preventiv!”

Se pare ca da:

36.Half of the injuries to the somatic regions were to the ankle-foot, lower leg, knee, and thigh-upper leg.

( Studiu realizat in ianuarie 1981 cu privire la accidentele moto )

Vrei mai multe informatii despre ele? Citeste articolul si vei afla

Entorsa
Apare atunci cand ligamentele sunt rasucite. Cea mai frecventa este cea a gleznei. Conform site-ului sfatulmedicului.ro, in primele 1-2 zile de la accident, e bine sa porti un ciorap medical. Ca sa dispara umflatura, tine gheata pe ea 10-20 de minute, la fiecare 1-2 ore. O alta varianta ar fi sa ridici glezna deasupra nivelului inimii timp de 2-3 ore pe zi, conform aceluiasi site.

Luxatie

„Deplasare a extremitatilor osoase ale unei articulatii din pozitia obisnuita, insotita de pierderea miscarilor normale” scrie in DEX. Cum se trateaza? Conform site-ului MDAdvice.com, e bine sa pui comprese cu gheata de 3-4 ori pe zi, cate 20 de minute. Dupa 2 zile, mentine calda zona luxata pentru a accelera vindecarea. Intre toate aceste tratamente, poarta un ciorap elastic.

Fractura reprezinta ruperea osului, ca urmare a unei lovituri. Cel mai important simptom este imposibilitatea de a misca membrul, urmat de o durere locala, conform site-ului romedic.ro

Fracturile pot fi de mai multe feluri. Inchise sau deschise, in functie de cat de afectata este pielea. De asemenea, o fractura poate fi multifragmentara daca osul se rupe in mai multe fragmente. Cat despre modul de tratare, singura varianta e o vizita la ortoped.

Acum stii cam ce probleme se pot ivi la picior in caz de accident. Asadar, retine sfaturile de aici, nu se stie cand iti vor folosi. Si nu uita ca „echipament=prudenta si mers lent”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s