Istorie moto feminina (I)


Cand la noi femeile inca erau supuse barbatului si nici prin cap nu le trecea sa se suie vreodata pe o motocicleta, iata ca „occidentalele” deja faceau istorie in lumea moto.

Germania

Nascuta in inalta societate a Hamburg-ului, Ilse Thourat era considerata o motociclista inraita, in anii ’30. A castigat locul intai pe o motocicleta Mabeco de 750 cmc, inca de la prima cursa, in 1927. Acel premiu a fost doar inceputul unei perioade de zece ani plini de succes, potrivit motoress.com

Anglia

Theresa Wallach a fost o pioniera intr-ale motociclismului, conform motorcyclemuseum.org De-a lungul vietii, ea a fost campioana, inginera, autoare, dealer, mecanic si instructoare a unei scoli de soferi si, cel mai important, a calatorit foarte mult.

In 1935, ea a pornit intr-o calatorie foarte ambitioasa chiar si pentru zilele noastre. A plecat spre Cape Town, in Africa de Sud, pe o motocicleta Panther de 600 cc, alaturi de prietena ei Florence Blenkiron, potrivit The New Cafe Racer Society. Faptul ca cele doua femei au trebuit sa infrunte politicile vremii, sa refaca in intregime motorul, sa treaca printre gorile si lei nu le-a descurajat. La intoarcere, Theresa Wallach si-a scris aventurile in cartea „The Rugged Road”.

De asemenea, ea este fondatoarea a Easy Motorcycle Riding Schools, a scris un manual cu acelasi nume si a fost prima vicepresedinta a Asociatiei Internationale a Motociclistelor, conform motorcyclemuseum.org

In incheiere, pentru a va convinge de popularitatea motociclismului printre femei in perioada 1900-1950, va las in „compania” unui slideshow cu fete care provin din mai multe tari si continente.

http://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf

PS:  Va rog din suflet sa nu-mi spuneti ca fetele alea erau, de fapt, niste pitipoance pentru ca nu purtau echipament si isi faceau poze langa motoare in pozitii sexy. Va rog!

Surse foto: Mabeco, Panther, Slideshow

PPS: Ti-a placut articolul? Iti place istoria? Atunci continua sa afli mai multe din cartea „Moto Lady”! Comand-o aici!

Anunțuri

Un gând despre &8222;Istorie moto feminina (I)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s