Paisprezece motociclisti au traversat Alpii francezi (II)


Manati in continuare de acelasi vis de a traversa Alpii francezi, cei 14 motociclisti au plecat iar la drum, sa traverseze Elvetia, cu intentia de a ajunge la Chamonix, in Franta. Cum intr-o excursie zilele nu prea seamana intre ele, traversarea Elvetiei a evidentiat cat de mult iubesc motociclistii libertatea.

Ploaie si lapovita

Ploaia i-a acompaniat de dimineata pana la Flexenpass, unde a cedat locul unei lapovite serioase. Frigul isi facea simtita prezenta tot mai mult, vizierele se abureau, se acopereau de lapovita, carosabilul era cat se poate de lunecos si motocicletele pline de bagaje  deveneau tot mai greu de stapanit. Se crease impresia ca nu se mai putea scapa de frig, in special pentru ca drumul spre autostrada era blocat de un raliu. Prin urmare, motociclistii au fost nevoiti sa urce la cota 1800, la Arlbergpass si sa astepte la o cafea. Localul avea aspectul unei case numai bune de locuit, cu rafturi pe pereti, tablouri, mese si fotolii acoperite cu blana. In alt colt, avea mobilier cat se poate de rustic, fara prea multe elemente moderne. In fine, langa geamuri predomina un aspect specific anilor ’90, fara prea multe detalii dar cu nuante asortate cu gust.

Odata ajunsi la Lichtenstein, calatorii s-au impartit in trei grupuri: majoritatea au luat-o pe autostrada, un alt grup au combinat autostrazile cu drumurile nationale si doi dintre motociclisti au mers prin munti, pe traseul stabilit in prealabil.

Grupul din munti

Cei care au preferat muntii n-au avut niciun regret: au prins un „drum superb, insa ne-a prins lapovita pe Oberalppass, la cota 2046”, conform  marturisilor lui Vlad, unul dintre motociclisti.

Grupul de pe autostrada (si nationale)

Desi au evitat muntii pentru a prinde vreme frumoasa, ceilalti calatori au avut parte doar de ploi, blocaje si restrictii de viteza. „Autostrada nu e tocmai drum drept, se lucra pe multe portiuni deci era aglomerata si cu limitari de viteza. Asa ca am platit vigneta cam degeaba ca nici nu am mers atat de rapid cum speram si tot ne-a plouat, pe un frig de circa 11 grade” ne-a declarat Viorica, una dintre pasagere.

Desi a fost frig, ploaie, lapovita si s-a circulat cu viteza destul de redusa, spiritul liber al motociclistilor s-a evidentiat destul de mult atunci cand fiecare a mers pe unde a vrut, fara sa fie nevoie de compromisuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s