Paisprezece motociclisti au traversat Alpii francezi (I)


Dupa o lunga asteptare, treisprezece romani si un austriac au decis sa-si implineasca visul de a traversa Alpii francezi.  In acest scop, pe data de 18 iunie, toti cei 14 iubitori de calatorie s-au intalnit in Viena. Si-au propus sa parcurga Route des Grandes Alpes, de la lacul Leman pana pe Coasta de Azur, 700 de km in total.

Vineri seara au mancat in Viena, la o terasa. Locul ales pentru cina era incredibil de rustic, cu tavanul facut din lemn si stalpii din piatra. Doar mobila de-un maroniu inchis, aparent gaurita, mai amintea putin de oras. In acest cadru isi inchipuiau calatorii ce va urma in viitorul apropiat si entuziasmul crestea odata cu fiecare gand la marele eveniment.

A doua zi, tot drumul spre nord-vest, pana la Krems, a plouat incontinuu. Inceputul nu era chiar cel asteptat, dar soarele a revenit si a fost de partea calatorilor pe tot parcursul celor 100 de km paraleli cu Dunarea. Motociclistii au trecut prin regiunea viticola Wachau, au facut o pauza la manastirea Maria Taferl si au abandonat fluviul in favoarea autostrazii, aproape de orasul Linz.https://i2.wp.com/lh3.ggpht.com/_CdO2hP1tfxk/TC4RQENkRmI/AAAAAAAAKeY/oMmDIG-RIfE/s800/DSC07029.JPG

Asfaltul excelent statea alaturi de Dunare. Dealurile impadurite  incadrau soseaua si apa, iar din cer nu cadea niciun strop de ploaie. Acesta era drumul pe care isi alergau motocicletele cei 14 calatori, drum ce cuprindea doar o mica parte din peisajele vazute.

Jumatatea zilei i-a prins pe cei 14 oameni incarcandu-si bateriile pentru o noua runda de calatorit pe drumurile Austriei. Ploaia a revenit si le-a tinut companie in continuare. „Ne-a plouat la greu… tot pe ploaie a urcat si dificilul pas Hahnntenjoch (1884m) coborand apoi pe Lechtal catre destinatia noastra, Holzgau.” a marturisit Vlad, conducatorul grupului,  altor motociclisti.

Seara, obositi, infrigurati, uzi, au oprit la Holzgau, locul unde ii astepta o camera incalzita special pentru a-si pune toti echipamentele la uscat. Apoi au luat o binemeritata cina copioasa, comandata cu o seara inainte.

Cei 14 motociclisti, 13 romani si unul austriac, au incheiat prima zi de calatorie la fel cum au inceput-o: entuziasmati la gandul ca sunt tot mai aproape de implinirea visului lor, acela de a traversa Alpii francezi.

sursa poze: 1 si 2

(Va urma)

Un gând despre &8222;Paisprezece motociclisti au traversat Alpii francezi (I)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s