Usuca-ti singura bujia


Se poate intampla ca bijuteria ta pe doua roti sa refuze pur si simplu sa porneasca. Cele mai frecvente motive sunt lipsa de benzina si inecarea unei bujii. Cum stie oricine sa cumpere benzina sau sa dea motocicleta pe rezerva, azi va invatam cum si de ce se poate ineca o bujie.

Atunci cand se intampla asta, inseamna ca benzina, sub forma lichida nu gazoasa, a ajuns in locul in care ar fi trebuit sa fie scanteia. De obicei, bujia se „ineaca” atunci cand e prea uzata sau se merge cu socul tras.

Ce e de facut?

http://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf

Se monteaza totul la loc si nu uita sa schimbi cat mai repede bujia.

Mai aveti nelamuriri sau ceva de adaugat?

Anunțuri

Un gând despre &8222;Usuca-ti singura bujia&8221;

 1. Mai e o problema frecventa: acumulator descarcat > lipsa scanteie. Si cricul 🙂

  Se mai ineaca bujia cand scapi motorul pe jos si se inunda carburatoarele. Nu totdeauna porneste inecata, si e de impins serios pana isi revine nivelul in carburi.

  Cred ca mai e o metoda dar nu stiu sigur daca merge la orice motocicleta, dar la Virago 535 merge garantat: Tai gazul de la robinet si dai la demaror un pic. Compresia volatilizeaza benzina si o da afara pe toba, iar benzina proaspata nu prea ii vine din cauza robinetului inchis. Dar trebuie sa ai acumulator incarcat si sanatos. Fara acumulator, pui un prieten sa te impinga, dar il cam chinui un pic. Asta e metoda cand nu ai cheia de bujii. De obicei nu numai bujia e uda, ci si prin cilindru.

  Apoi nu inteleg de ce trebuie flacara(rezervor, benzina hmmm) sa usuci bujia cat timp benzina e volatila ca naiba. Doar daca te grabesti extrem.

  Nu am inteles de ce trebuie schimbata bujia. Si bujii noi se pot uda, problema e independenta de bujie. E drept ca una noua da scanteie si prin ceva benzina, dar daca trebuie schimbata, e fiindca e deja veche si oricum trebuia schimbata. Trebuie rezolvata problema care duce la inecare, nu ascuns simptomul.

  Scuze, mai mult cu nelamuriri am contribuit si eu. Am luat topicurile la rand 🙂
  Succes revistei!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s