Cum sa repari o pana (I)


Nenorocirea s-a intamplat. Ai trecut peste un cui,sticla sau uzura cauciului e prea mare si acum ai pana. Ce e de facut? Intai si intai, opresti imediat, fara sa folosesti frana de mana daca problema este la roata din fata. Mai departe, ai patru metode de a iesi din impas, in functie de cat chef de reparat ai si ce contine bagajul tau.

Metoda telefonului

Slava Domnului, pentru ca suntem femei, un telefon la prieten/vecin/ tata/mecanic nu va fi perceput niciodata drept o rusine sau dovada de tupeu. Se foloseste atunci cand nu ai nimic de reparat la tine, uneori nici macar cheful sau rabdarea necesara.

Metoda spray-ului

Atunci cand nu ai semnal, minute,  pe cineva disponibil sa te ajute sau vrei sa-ti testezi abilitatile de mecanica si ai cauciuc fara camera, foloseste spray-ul pentru pene. E foarte usor de aplicat:

1. Desfaci valva de la roata (e locul unde pui pompa atunci cand umfli cauciucul)

2. Pui tot tubul de spray prin acea valva

3. Invarti un pic roata, pentru ca spuma sa fie uniform distribuita

Cum functioneaza? Atunci cand pulverizezi spray-ul prin valva, el devine spuma, care la randul ei are tendinta de a iesi din cauciuc si in felul asta infunda gaura.

Mai sunt doua metode, dar ceva mai grele si pe care le voi prezenta in articolul de maine. Pana atunci, spuneti daca aveti nelamuriri in legatura cu acestea.

PS: Voteaza-ma pe Cica!

Anunțuri

5 gânduri despre &8222;Cum sa repari o pana (I)&8221;

  1. Nu infunda valva si corect, nu se mai curata spuma. Nici nu ai de ce; daca o cureti ai automat pana din nou. Eventual, pentru o siguranta mai mare, schimbi cu totul cauciucul.

    Apreciază

  2. @CJ
    spuma nu ar face balonul care il face aerul, ar face roata moale, ar ingreunao afectand ciclistica si in ultimu rand costurile ar fi prea mari.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s