Ce-si doresc femeile?


„Eu prefer …”. Cam asa incep majoritatea femeilor atunci cand sunt intrebate ce motocicleta isi doresc. Gusturile difera atat in timp, cat si de la o persoana la alta.

Trecut

In 2004, atunci cand cineva a facut primul studiu in domeniu, in topul preferintelor feminine erau chopper-ele, urmate de vitezane si enduro, conform unui „studiu” ad-hoc.

„Si eu prefer chopperele!!” afirma Purghy, dupa ce o alta fata isi exprimase deja optiunea. „Eu prefer speedurile, mai ales Hayabusa”, considera Diana, putin sfidatoare. Se pare ca sunt si motocicliste mai norocoase, ca in cazul lui Yamaha Woman care declara fericita:  „Mos Craciun mi-a adus un Kawasaki EN 500….I-haaaa”.

Ceva mai recent

Un alt studiu a fost facut in 2006. Desi nu acesta era scopul, s-a demonstrat ca preferintele damelor s-au schimbat. Astfel,  doar motocicletele de viteza au ramas pe podium, urcand pe primul loc cu aproape jumatate din voturi. Locul doi este ocupat, la mare distanta de naked-uri, cu 15 procente si locul al treilea apartine touring-urilor, cu 11, 34 %. Motocicletele de teren si chopper-ele, atat de iubite in anii anteriori, se clasau in 2006 pe locurile patru, respectiv cinci.

Modele preferate

Dintre doamnele chestionate, cele mai multe au ales Honda CBR, fie modelul 600 RR, fie F4i sau chiar varianta de 1000 cmc, superbul FireBlade. Mea ne explica alegerea, din punctul ei de vedere.

Sunt inalta, daca stau cu mainile ridicate imi amortesc si o iau pentru plimbari nocturne de nebuna ricky.gif ,nu pentru a bate tara in lung si-n lat. In plus, daca ai probleme in trafic poti sa te faci mai repede nevazuta. Arata bestial si cred ca pentru gusturile unei fete conteaza si cum arata o motoreta…ca nu o sa-mi iau una din fier ruginit cu rotile in cadere!

Locul doi in topul preferintelor femeilor este impartit intre BMW F650 GS si Honda CB 500. „Pentru o fata, preferabil mai inalta, atat in oras, cat si pt drumuri lungi in afara, acest tip (n.r.- BMW F650 GS) mi se pare cea mai comoda si mai desteapta alegere. Nu ma entuziasmeaza viteza in mod deosebit”, declara Saphira, o motociclista romanca ce locuieste in Anglia.

Ca o dovada ca e foarte greu de stabilit ce vor femeile, indiferent de domeniu, si locul trei este impartit intre Suzuki Bandit 400 (naked) si Yamaha R6 (supersport). De data aceasta, nimeni nu a mai argumentat alegerea.

Daca se judeca dupa numarul mare de fete pasionate de vitezane si cele care accepta motocicleta ca pe un eficient mijloc de transport urban, se poate trage concluzia ca segmentul feminin din piata moto este in continua dezvoltare. Sau poate doar fetele s-au mai emancipat, in timp ce producatorii nu s-au adaptat la noile cerinte…

Tie, motociclisto, ce mobra ti-ar placea sa ai?

10 gânduri despre &8222;Ce-si doresc femeile?&8221;

  1. ok … optiunile mele le stii deja 🙂 pt. ca sunt mica de inaltime ( aproape 1,63) si pt ca voi fi incepatoare, optez pt Yamaha YZF R125 sau Honda CBR 125R.Clar vitezane, altceva nu’mi doresc!dupa ce ma obisnuiesc, sper sa trec la 600RR, desigur 😀

    Apreciază

  2. foarte tareeee blogul tau si tare util ptr o incepatoare

    Apropo eu sunt inebunita tot dupa o HONDA si daca se poate cu an de fabricatie pana in 200 de la Cbr 250 in sus sau undeva pe acolo

    Apreciază

  3. IlinCa, nu ti-as dori sa te dai jos de pe un 125CC in 2timpi si sa te urci pe un 600RR. diferenta e de la cer la panant,(adica de vreo 8-10ori mai mare) si de cele mai multe ori rezulta accidente. plus ca cei 130-135cai si cuplul de la RR sunt prea mult pt o fata, mai ales abia data jos de pe un 125cc. cei mai buni pasi ar fi de la 125 sa treci la un 3-400cc apoi un 600(ex. cbr F2,F3,f4) si apoi la RR (parerea mea)

    Apreciază

  4. bai, ii super blogu, am si eu o intrebare, ce motor as putea conduce avand in vedere ca inca nu am 18 ani?:| ador speed`urile:x, mi`ar placea unu, da faza ii ca is cam micuta, 1.66-cam asa :-<

    Apreciază

  5. intai si intai, multumim de aprecieri 🙂
    in al doilea rand, ori astepti pana la 18 ani, ori dai acum de permis si poti conduce Aprilia RS 125, Honda CBR 125, Cagiva de 125 sau Yamaha R125. Deocamdata cam atat mi-a venit in minte si ti-am prezentat modelele cele mai puternice. Tu poti opta si pentru ceva de 50 cmc, daca ai posibilitatea s-o schimbi rapid.

    Apreciază

  6. Cum sotia a lasat deschisa pagina am citit cele de mai sus! Cind cumperi o motocicleta sunt citeva intrebari simple: cit esti dispus sa dai pe ea, la ce doresti sa o utilizezi si cit doresti sa mergi pe ea! Este simplu. Dc o cumperi sa arati bine pe ea atunci nu te numesti motociclist. Singurul sfat pe care pot sa-l dau este sa nu va luati motoare in doi timpi dc aveti virsta legala ptr un motor de peste 125cc. Conduc cu acte din ’93 si am avut de toate inclusiv Hoinar (Mobra). Cele in doi timpi 125cc sunt un compromis ptr virsta de 16-18 ani. ATIT! Ptr incepatoare cel mai indicat este o motocicleta versatila: asa o sa vedeti ce ce va atrage, viteza, drumetia etc! Nu trebuie sa va sperie inaltimea ei ptr ca mereu se poate lasa din suspensii cu kituri. Sotia conduce un F650 ST cu suspensia modificata si este super incintata de el ( am redus puterea la 34 cai ,dar numai ptr inceput). Deci ce vreti: kilomnetri multi sau sa „dea bine” ?????? Inca ceva : exista un singur motiv ptr a cumpara un motor : ptr ca nu poti sa traiesti fara ….. Dc poti fara, nu te urca pe motor : te vei lasa!

    Apreciază

  7. ufff cam greu de zis ce-si doresc femeile, eu prefer naked sau sport: Kawa Er 5 sau Honda CBR 600. As visa si la ceva touring dar din cauza inaltimii 1,60m nu voi conduce niciodata un transalp.

    Apreciază

  8. mie imi place vitezanele ca stau cocosat si chircit si nu pot intoarce pe o strada ingusta si tre’ sa ma dau jos sa o intorc pe cricu lateral. Imi mai place ca se vede chilotii la fata si imi mai place ca pot sa pun un rucsac in spate si nu trebuie sa car topcheis. a… si imi mai place ca (nu) pot s-o fandex din genunchi ca pe alea de supermoto.

    Mare ti-e gradina Doamne!

    Apreciază

Lasă un comentariu