Cea mai tanara campioana


O fata americana, de doar 16 ani si-a castigat titlul de cea mai tanara campioana in privinta curselor moto de viteza.

Inceputuri

Originara din Mountain View, California, Elena Myers a mers prima oara pe motocicleta la varsta de 7 ani. La scurt timp, a primit un pocket bike pentru a se invata cu mersul pe doua roti. Nu a durat mult pana cand a concurat la clasele de 50 si 60 cmc. Si-a schimbat motocicleta cu un Suzuki RM 80 si a inceput antrenamentele la SMRRC.

Prima cursa la care a participat a fost la Portland, in 2005. La cei 11 ani ai ei, si-a invins adversarii la 20 de secunde distanta. Era cea mai tanara motociclista din Oregon Motorcycle Road Racing Association

Saltul la 600 cmc

Dupa ce a participat la MotoGP, clasa de 125 cmc, Elena si-a schimbat din nou motocicleta cu un Kawasaki Ninja ZX-6R. Totodata, Kawasaki a fost unul dintre sponsori in perioada 2007- 2008, alaturi de cei de la Pirelli. Se pare ca motocicleta nu i-a adus prea mult noroc, intruncat in 2007 si-a fracturat un deget si anul urmator a avut un accident din cauza caruia ar fi trebuit sa stea departe de pista vreo sase saptamani.

Cea mai recenta victorie

Ultima competitie si, implicit, ultima sa victorie a fost la jumatatea lunii mai, in cadrul Campionatului de Supersport organizat de Asociatia Motociclistilor Americani la Sonoma, California. Motocicleta cu care a participat a fost un Suzuki GSX-R600 si a avansat de pe locul 8, de unde incepuse, pana la locul intai.

Viata personala

Cand nu este la curse sau antrenamente, tinerei motocicliste  ii place sa iasa cu prietenii la filme, conform afirmatiilor din interviu. De asemenea, ea declara ca, in privinta campionilor moto, ea ii admira cel mai mult pe John Hopkins, Casey Stoner si Ben Spies.

Anunțuri

Un gând despre &8222;Cea mai tanara campioana&8221;

  1. E o chestie foarte buna faptul ca tinerii incep sa „acapareze” lumea. Astfel cei mai „mici” vor fi priviti altfel si nu vor mai exista acele prejudecati cum ca cei mici nu pot face multe lucruri. Bravo Elena!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s