Campioana nationala a Indiei, Alisha Abdullah


Dupa ce a castigat numeroase curse la diverse probe „masculine” pe patru roti, Alisha Abdullah a decis sa incerce si motociclismul. Ca in toate celelalte sporturi, si aici a avut un succes fulminant, aceasta urcandu-se pe podium la fiecare cursa, dupa un an de antrenament.

Inainte de motociclismYamaha Crux

Cu toate ca tatal ei a fost campion moto al Indiei de sapte ori, Alisha si-a inceput cariera in cadrul curselor de karting, la varsta de noua ani. La 11 ani a obtinut deja prima victorie in cadrul Campionatului de Go-Karting din 2003, fiind singura femeie din competitie. Apoi, a concurat cu masina si a castigat locul 5 la Campionatul National din 2004, JK Tyre.

Inaintea unei curse, vizualizez circuitul, ruta pe care sa o iau, miscarile pe care ar trebui sa le fac si timpul in care ar trebui sa termin. De asemenea, imi amintesc de greselile anterioare.

(Alisha Abdullah)

Curse pe doua roti

Datorita costurilor mai reduse si a trecutului familiei, Alisha s-a reorientat spre cursele pe doua roti. Ea a calcat pe urmele tatalui sau, care a fost campion national timp de 7 ani. A inceput pe o Yamaha Crux de 110 cmc si a urcat pe podium inca de la a treia cursa. In 2007 s-a mutat in Malayesia pentru a se antrena pe o Honda CBR de 600, avandu-l ca profesor pe Barry Leong, primul campion mondial la MotoGP provenit din acea tara.

Indianca Alisha Abdullah poate fi luata drept exemplu in legatura cu ceea ce se intampla atunci cand i se da femeii sansa de a se afirma, fara sa se lupte cu diverse conceptii misogine, asa cum se intampla in alte zone ale lumii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s